دوربین مداربسته تحت شبکه چیست؟

دوربین مداربسته تحت شبکه چیست؟

دوربین مداربسته تحت شبکه

 همانطور که در مقاله انواع دوربین مداربسته بیان کردیم دوربین ها انواع مختلفی دارند .یکی از انواع آن ها دوربین مداربسته تحت شبکه(ip) است.

در دوربین مداربسته تحت شبکه برخلاف آنالوگ انتقال دیتا در بستر شبکه انجام می شود.

دوربین مداربسته ip را می توان نوعی کامپیوتر کوچک دانست که پردازش تصویر در خود دوربین انجام میدهد.

دوربین مداربسته تحت شبکه برای اولین بار در سال 1996 توسط شرکت axis به بازار راه یافت. تا قبل از آن تنها دوربین های آنالوگ استفاده می شدند ولی با توجه به امکانات و کارایی های دوربین های تحت شبکه خیلی زود این دوربین ها جایگزین دوربین های آنالوگ شدند.

به مرور تکنولوژی دوربین مداربسته شبکه توسط سایر شرکت های دیگر گسترده تر شدند.امروزه شاهد دوربین مداربسته آی پی با کیفیت 24 مگاپیکسل و بالاتر نیز هستیم.

دوربین مداربسته تحت شبکه از فرمت های رایج و استاندارد تصویر مانند MPEG و MOTION,JPEG  یا H264  برای انتقال تصویر دوربین بر بستر شبکه استفاده می کنند.

این دوربین ها از نظر ثبت و ذخیره تصاویر به دو دسته تقسیم می شوند:
  1. دسته اول: دوربین هایی هستند که برای ذخیره ی تصاویر به یک سیستم مرکزی ذخیره تصاویر (NVR) نیاز دارند.
  2. دسته دوم:دوربین هایی هستند که می توانند تصاویر را در رم خود بدون نیاز به دستگاه NVR ذخیره سازی کنند.

مزایای دوربین مداربسته تحت شبکه:

استفاده از دوربین مداربسته تحت شبکه مزایای زیادی دارد که ما در اینجا به معرفی برخی از این مزایاها خواهیم پرداخت:

1.کیفیت تصویر:

بزرگترین مزیت دوربین مداربسته IP کیفیت تصویر بالای آن ها است.

2. انتقال تصویر راحت تر:

دوربین مداربسته IP برخلاف دوربین مداربسته آنالوگ برای انتقال تصویر به کابل نیاز ندارند و این اطلاعات از طریق شبکه اینترنت جا به جا می شود.

3.قابلیت صدا دوطرفه:

دوربین های مداربسته IP این قابلیت را دارند تا صدای دو طرفه را از طریق کابل شبکه جا به جا نمایند.

4. هوش مصنوعی:

یکی از مهمترین قابلیت های دوربین مداربسته تحت شبکه هوش مصنوعی میباشد. این ویژگی به برخی از کاربران این امکان را می دهد تا از بسیاری از قابلیت های دوربین مداربسته مانند تشخیص چهره،قابلیت شمارش افزار و … استفاده کنند.

5. قابلیت POE:

امکان انتقال برق و تصویر تنها با یک کابل(کابل شبکه)

6. عدم وجود نویز:

یکی دیگر از ویژگی های بسیار فوق العاده دوربین های آی پی نسبت به آنالوگ عدم وجود نویز در تصویر می باشد.

7. امنیت بالا:

انتقال داده ها در دوربین های تحت شبکه از طریق پروتکل های WPA یا WPA2,TKIP یا AES  انجام می شود که این ویژگی ها باعث می شود تا دوربین ها بتوانند امنیت بسیار خوبی را از طریقشبکه برای کاربران خود فراهم کنند.

معایب دوربین مداربسته ip:

تنها عیب دوربین مداربسته تحت شبکه قیمت بالای آنها میباشد.دوربین مداربسته ip به دلیل قابلیت های پردازش تصاویر نسبت به دوربین آنالوگ قیمت بالاتری دارند 

پروتکل دوربین مداربسته :

هر یک از شرکت های سازنده دوربین مداربسته تحت شبکه از پروتکل های اختصاصی خود استفاده می کنند. در واقع پروتکل ارتباطی نقش زبان برای دوربین های مداربسته تحت شبکه در برقراری ارتباط با دستگاه ضبط تصاویر (NVR) را دارند.

با توجه به تعریف بالا، دوربین های مداربسته ip با پروتکل های مختلف امکان ارتباط با دیگر سیستم ها در یک شبکه را نخواهند داشت که این ایرادی بزرگ برای دوربین های مداربسته میباشد.اما برای حل این مشکل یک توافق نامه جهانی با یک پروتکل جهانی به نام ONVIF وجود دارد که اکثر دوربین های مداربسته و دستگاه های جدید از این پروتکل پشتیبانی می کنند.

در کل ONVIF یک پروتکل جهانی برای ایجادارتباط استاندارد میان دوربین های مداربسته تحت شبکه و دستگاه ضبط تصاویر برندهای مختلف می باشد.

اجزای اصلی دوربین مداربسته IP:

همانطور که در مقاله تجهیزات دوربین مداربسته به طور کامل توضیح داده شد دوربین مداربسته برای نصب و راه اندازی احتیاج به تجهیزاتی دارد که ما در اینجا به معرفی برخی از این تجهیزات خواهیم پرداخت:

دستگاه NVR:سرور مرکزی سیستم مداربسته می باشد که وظیفه اصلی آن ضبط تصاویر میباشد.

هارد دیسک:

هارد درون دستگاه مرکزی قرار می گیرد و وظیفه اصلی آن ذخیره تصاویر ضبط شده می باشد.حجم ذخیره تصاویر بستگی به نوع و ظرفیت هارد دارد.جهت کسب اطلاعات بیشتر مقاله مربوط به نحوه محاسبه ظرفیت هارد را مطالعه کنید.

منبع تغذیه دوربین مداربسته:

دوربین مداربسته برای اینکه بتوانند کار کنند به منبع تغذیه نیاز دارند.

سوییچ شبکه :

زمانی که تعداد دوربین های مداربسته 2 عدد یا بیشتر باشد استفاده از سوییچ شبکه الزامی است به دلیل اینکه وظیفه اصلی سوییچ شبکه ارتباط بین دوربین ها و دستگاه میباشد.

کابل شبکه:

وظیفه انتقال دیتا بین دستگاه NVR  دوربین مداربسته را برعهده دارد.

کابل برق:

وظیفه انتقال برق بین دوربین مداربسته و منبع تغذیه را برعهده دارد اما در صورتیکه دوربین ها قابلیت POE را داشته باشند دیگر نیازی به کابل برق نیست و کابل شبکه غیر از انتقال دیتا نقش انتقال برق را نیز ایفا می کند.

دوربین مداربسته تحت شبکه

دوربین آناوگ بخرم یا آی پی؟

جواب این سوال را نمی توان به طور کلی مشخص کرد چون استفاده از دوربین های آنالوگ یا آی پی بستگی به نوع کاربری و بودجه شما دارد.

در صورتی که مکان نصب دوربین کوچک باشد و حساسیت بالایی نسبت به کیفیت تصویر نداشته باشید میتوانید از دوربین مداربسته آنالوگ در محیط استفاده کنید.

جهت انتخاب دوربین مداربسته برای پروژه می توانید با کارشناسان ما در ارتباط باشید.

4 نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *