معرفی انواع تجهیزات دوربین مداربسته

معرفی انواع تجهیزات دوربین مداربسته

تجهیزات دوربین مداربسته چیست و چه کاربردی دارد؟

منظور از تجهیزات دوربین مداربسته وسایل و تجهیزاتی میباشد که زمان نصب دوربین مداربسته به آن ها نیاز خواهید داشت این تجهیزات به دو دسته تقسیم می شوند تجهیزاتی که برای نصب دوربین مداربسته حتما به آن ها نیاز داریم و تجهیزاتی که در برخی از پروژه ها  ممکن است به آن ها نیاز پیدا کنیم که ما در اینجا به تفکیک دوربین های آنالوگ و تحت شبکه به صورت کامل شرح خواهیم داد:

تجهیزات مورد نیاز جهت نصب دوربین تحت شبکه عبارتند از:

سیستم دوربین مداربسته تحت شبکه دارای تفاوت هایی در نحوه کابل کشی و روش انتقال دیتا با سیستم دوربین مداربسته آنالوگ میباشد.تصاویر دوربین مداربسته تحت شبکه به صورت داده در بستر شبکه به دستگاه ذخیره سازی اطلاعات یا سرور انتقال می یابد.

برای نصب سیستم دوربین مداربسته تحت شبکه باید اطلاعات مختصری در رابطه با شبکه های کامپیوتری ،پسیوکاری و کابل کشی شبکه داشته باشید.در ادامه به معرفی تجهیزات مورد نیاز جهت نصب دوربین مداربسته تحت شبکه میپرد ازیم:

  1. دستگاه ذخیره سازی تصاویر تحت شبکه (NVR)
  2. هارد دیسک
  3. کابل شبکه
  4. تجهیزات POE یا منبع تغذیه
  5. سوییچ
  6. اتصالات شبکه

1.دستگاه ذخیره سازی تصاویر تحت شبکه (NVR):

یکی دیگر از تجهیزات دوربین مداربسته nvr میباشد.دستگاه NVR در سیستم مداربسته تحت شبکه برای ضبط و مدیریت تصاویر استفاده میشود.در کل دستگاه NVR را می توان معادل سرور در سیستم مداربسته قلمداد کرد با این تفاوت که استفاده و راه اندازی آن ساده تر است.

 دستگاه ان وی آر انواع مختلفی دارد و براساس خصوصیات گوناگونی دسته بندی می شوند. آشنایی با این خصوصیات می تواند در انتخاب و خرید دستگاه مفید باشد مهمترین دسته بندی دستگاه های ان وی آر دسته بندی براساس تعداد کانال هایی است که دستگاه ساپورت میکند.

کانال در واقع تعداد دوربین هایی است که دستگاه می تواند پشتیبانی کند.به طور معمول دستگاه های NVR  موجود در بازار به ترتیب با کانال 4،8،16،32،64 و … تولید می شوند. البته دستگاه های 128 و 228 کانال هم در بازار وجود دارد که مختص مکان هایی با تعداد دوربین بالا مانند سازمان ها و کارخانجات بزرگ میباشد.

وظایف دستگاه NVR عبارتند از :

ثبت و ضبط تصاویر دوربین مداربسته تحت شبکه

پخش و نمایش زنده یا بازپخش تصویر دوربین مداربسته تحت شبکه

تنظیم ویژگی های تصویر اعم از روشنایی ،رنگ و غیره

پردازش تصاویر با استفاده از ویژگی های مختلف اعم از تشخیص چهره،نقشه گرمایی و …

ذخیره سازی تصاویر با استفاده از انواع حالت های ضبط

تجهیزات دوربین مداربسته

2.هارد دیسک:

برای ضبط و ذخیره سازی تصاویر در یک سیستم مداربسته نیازمند یک یا چند هارد دوربین مداربسته با ظرفیت بالا هستیم. انتخاب بهترین هارد دوربین مداربسته از جمله اقدامات مهمی است که باید در هنگام راه اندازی سیستم دوربین مداربسته به آنهای توجه کنید.

استفاده از هارد دیسک معمولی که برای سیستم های کامپیوتری استفاده می شود چندان معقول نیست آن هم به دلیل تفاوت های عملکرد سیستم های کامپیوتری و مداربسته است.برخلاف سیستم های کامپیوتری سیستم های مداربسته به صورت 24 ساعته در حال کاردکردن هستند.هارد دیسک های معمولی دارای توان عملکرد متوسط هستند و پاسخگوی نیاز سیستم های مداربسته نخواهد بود. هارد دیسک های مخصوص سیستم های مداربسته دارای یک هسته مرکزی برای ثبت تصاویر بوده که توانایی ضبط 24 ساعته در 7 روز هفته را برای آن ها فراهم میکند.

انواع برندهای هارد دیسک دوربین مداربسته عبارتند از:

  1. هارد سفید وسترن
  2. هارد بنفش وسترن
  3. هارد سفید/ مشکی سیگیت
  4. هارد Skyhawk  سیگیت
  5. هارد مشکی وسترن
  6. هارد قرمز وسترن

3.کابل شبکه:

کابل شبکه وظیفه انتقال تصاویر به دستگاه NVR را برعهده دارد. در صورتی که تغذیه مورد نیاز دوربین مورد نظر از طریق POE تامین شود این کابل وظیفه تامین تغذیه دوربین از طریق سوییچ را نیز برعهده دارد.

این کابل ها انواع مختلفی دارند که با توجه به نوع دوربین و پهنای باند مورد نیاز باید از کابل شبکه مناسب استفاده شود.

5.تجهیزات POE یا منبع تغذیه:

برای راه اندازی و نصب دوربین های مداربسته نیاز به تغذیه مناسب است که تغذیه اغلب دوربین ها با استفاده از 12 ولت تامین می گردد.در نصب سیستم دوربین مداربسته تحت شبکه از سه طریق می توان تغذیه مناسب دوربین ها را تامین کرد:

1.از طریق استفاده از سوییچ با قابلیت POE: فناوری POE در سیستم های نظارتی تحت شبکه کمک می کند تا دوربین ها از طریق کابل شبکه هم دیتا ارسال کند و هم برق دریافت کند با استفاده از این تکنولوژی نیازی به کابلکشی برای تامین برق دوربین مداربسته IP نیست. برای استفاده از این فناوری باید از سوییچ POE استفاده کنید البته تجهیزات مانند اینجکتر و اسپلیتر POE تولید شده است  تا تبدیل اجزای معمولی شبکه به POE  میسر شود.

2.از طریق استفاده از دستگاه NVR POE: در حال حاضر مدل های مختلفی از NVR ها در بازار موجود میباشد که دارای سوییچ POE داخلی هستند این موضوع عملیات نصب را آسان تر و سریع تر میکند و دیگر نیازی به استفاده از سوییچ های جداگانه نمیباشد.

3.از طریق منبع تغذیه:تغذیه دوربین های مداربسته تحت شبکه را میتوانید به طور مستقیم از برق شهر تامین کنید برای این کار می بایست برای تغذیه هر دوربین یک آداپتور در فاصله کمی از دوربین قرار دهید.

6.سوییچ شبکه:

سوییچ شبکه به عنوان یک پل ارتباطی جهت اتصال دستگاه های مختلف به یک شبکه میباشد. عملکرد سویییچ شبکه در دوربین مداربسته تحت شبکه به این صورت است که هر دوربین مداربسته تحت شبکه به یک پورت سوییچ متصل شده و از پورت UPLINK  سوییچ یک کابل شبکه مستقیما به پورت شبکه دستگاه ضبط NVR متصل می شود و ارتباط صوتی و تصویری بین دوربین ها و دستگاه NVR برقرار می شود.

7.اتصالات شبکه:

برای اتصال کابل شبکه به دوربین مداربسته تحت شبکه ، سوییچ و دستگاه NVR نیاز به سوکت شبکه می باشد که لازم است به تعداد پورت ها سوکت شبکه را برای برقراری این اتصالات آماده کنیم.تجهیزات دوربین مداربسته

تجهیزات مورد نیاز جهت نصب دوربین مداربسته آنالوگ:

  1. دستگاه ضبط تصاویر DVR
  2. هارد دیسک
  3. کابل دوربین مداربسته
  4. منبع تغذیه
  5. فیش ها و اتصالات دوربین مداربسته

1.دستگاه ضبط تصاویر DVR :

دستگاه ضبط تصاویر DVR مخفف Digital Video Recorder  است که وظیفه ضبط و پخش تصاویر دوربین مداربسته آنالوگ را برعهده دارد.

برخی از کاربردهای دستگاه ضبط تصاویرDVR عبارتند از:
  1. مشاهده تصاویر دوربین مداربسته به صورت یکپارچه :با متصل کردن دستگاه به نمایشگر شما میتوانید تصاویر تمام دوربین های مداربسته را به صورت یکپارچه در یک صفحه ببینید.
  2. تنظیم ویژگی های تصویر و ضبط مانند تنظیمات نور،رنگ، تنظیمات نوع و زمانبندی ضبط
  3. امکان اتصال به شبکه و انتقال تصویر:از طریق پورت LAN قرار داده شده در پنل پشتی دستگاه می توانید تصاویر دوربین مداربسته را توسط سوییچ شبکه به بستر شبکه داخلی منتقل کرده و آنها را از طریق اینترنت مشاهده نمایید.
  4. کنترل دوربین های گردان بوسیله پورت RS485 قرارداده شده در پنل دستگاه ضبط می توانید دوربین مداربسته گردان یا زوم دار را کنترل کنید.

همانند دستگاه NVR دستگاه ضبط تصاویر DVR هم انواع مختلفی دارد و براساس خصوصیات مختلفی دسته بندی می شوند ولی عمده ترین دسته بندی آن ها براساس تعداد کانال های ورودی دوربین مداربسته است و از نظر استاندارد تعداد کانال های ورودی تصویر به دسته های زیر تقسیم می شوند:

  • دی وی آر 4 کانال : 4 تا ورودی دوربین مداربسته دارد.
  • دی وی آر 8 کانال: 8 تا ورودی دوربین مداربسته دارد.
  • دی وی آر 16 کانال: 16 تا ورودی دوربین مداربسته دارد.
  • دی وی آر 32 کانال: 32 تا ورودی دوربین مداربسته دارد.
  • دی وی آر 64 کانال: 64 تا ورودی دوربین مداربسته دارد.

2.هارد دیسک:

همانند سیستم های نظارت تصویری تحت شبکه در سیستم نظارت تصویری آنالوگ نیز برای ضبط تصاویر نیازمند یک یا چندین هارد دوربین مداربسته با ظرفیت بالا هستیم.تجهیزات دوربین مداربسته

که ویژگی هایی دقیقا مشابه هارد در سیستم نظارت تصویری تحت شبکه دارد.هارد در داخل دستگاه DVR نصب می شود.

3.کابل دوربین مداربسته :

در سیستم مداربسته آنالوگ کابل کواکسیال یا کوآکسی برای انتقال تصویر استفاده می شود. این نوع کابل ها در دو نوع ترکیبی و کابل RG59 تصویر تولید می شود.

کابل ترکیبی دوربین مداربسته در واقع دو کابل است که با هم ترکیب شده اند. این کابل ها به شما امکان ارسال اطلاعات تصاویر و تامین برق دوربین با یک کابل را فراهم می کند.کابل ترکیبی دارای انواع مختلفی هستند و بسته به نیاز مورد استفاده قرار می گیرند.

از کابل ترکیبی دوربین مداربسته برای مکان های با ابعاد و متراژ کم استفاده می شود چرا که حداکثر طول کابل ترکیبی و از جنس مرغوب (تمام مس ) 60 تا 70 متر است. در محیط های بزرگ مانند فروشگاه ها،کارخانه ها و باغ ها که متراژ زیادی دارند از کابل های RG59 استفاده می شود که در این مورد نیاز است که سیم یا کابل برق به صورت جداگانه تهیه شود.

4.آداپتور یا منبع تغذیه:

همان طور که در سیستم دوربین مداربسته تحت شبکه گفته شد جهت راه اندازی دوربین های مداربسته نیاز به تغذیه مناسب است که در دوربین های مداربسته آنالوگ دو نوع منبع تغذیه موجود می باشد:

1.آداپتور تکی که معمولا با خروجی 12 ولت و جریان های 2 یا 5 آمپر میباشند.

2.آداپتور های مرکزی (سوییچینگ) که با خروجی 12 ولت و میزان جریان های 5 تا 30 آمپر میباشند.

5.فیش ها و اتصالات دوربین مداربسته:

جهت اتصال بخش های مختلف دوربین مداربسته آنالوگ از فیش ها و اتصالات استفاده می کنیم.فیش ها و اتصالات انواع مختلفی دارند که در ادامه مقاله به معرفی آن ها می پردازیم:

  • فیش BNC
  • فیش AV
  • فیش آداپتوری یا DC

فیش BNC :برای اتصال کابل کواکسیال به دوربین مداربسته آنالوگ و دستگاه DVR مورد استفاده قرار میگیرد.BNC مخفف عبارت انگلیسی bayonet concelman  است.برای نصب هر دوربین مداربسته آنالوگ حداقل به دو عدد فیش bnc نیاز خواهیم داشت که یک سر آن به دوربین مداربسته و دیگری به dvrمتصل می شود.مقاومت موجود در فیش BNC برابر 50 تا 75 اهم است که نوع 50 اهم آن رایج تر است.

انواع فیشBNC :

BNC پیچی: در BNC پیچی مغزی کابل توسط یک پیچ در داخل سوکت محکم می شود.

BNC لحیمی: در BNC لحیمی اتصال کابل به BNC توسط لحیم انجام می شود.

BNC  پرسی :  در BNC پرسی کابل در داخل سوکت پرس می شود.سوکت های پرسی از مقاومت بالایی برخوردارند

فیش دوربین مداربسته AV :از فیش AV برای انتقال صدا و تصویر به صورت آنالوگ استفاده می شود از این فیش ها در قدیم برای انتقال صدا وتصویر در دستگاه ویدیو به تلوزیون استفاده می شد.برای نصب میکروفن در دوربین مداربسته از فیش BNC نیز میتوان استفاده نمود.

فیش آداپتوری (DC): برای اتصال کابل یا سیم برق به دوربین مداربسته از فیش آداپتوری استفاده می شود اما اگر آداپتور را در نزدیکی به دوربین نصب کنیم نیازی به این فیش نخواهد بود.

این فیش ها دارای دو سر نری و مادگی هستند که از یک سر به سیم برق و از سر دیگر به دوربین یا دستگاه ضبط DVR متصل می شوند نکته مهم در هنگام نصب فیش آداپتوری این است که باید قطب مثبت و منفی در هنگام نصب دقت کنید تا جا به جا متصل نگردد.

برخی دیگر از تجهیزاتی که در نصب دوربین مداربسته ممکن است به آن ها احتیاج پیدا کنیم عبارتند از:

  • داکت
  • لوله فلزی
  • باکس پلاستیکی
  • رک
  • میکروفن
  • لوله فلکسی
داکت:

داکت ها کانال های پلاستیکی هستند که از آسیب دیدن کابل ها جلوگیری میکنند و اجازه نمیدهند هیچ ابزار یا وسیله ای مستقیم به کابل ها برخورد کنند با استفاده از داکت ها شما می توانید از بی نظم بودن کابل ها و آسیب دیدن آن ها جلوگیری کنید با توجه به این که داکت ها ضدآب نیستند در نتیجه حتما باید در فضاهای سرپوشیده از آن ها استفاده کنید.

لوله فلزی:

لوله های غیر منعطفی هستند که نقش محافظتی از کابل دوربین مداربسته را ایفا می کنند.

باکس پلاستیکی(جعبه تقسیم):

باکس پلاستیکی یا جعبه تقسیم یک محفظه درب دار است برای محافظت از آداپتور و اتصالات دوربین مداربسته و ایجاد نظم از این باکس ها استفاده می شود که معمولا در کنار دوربین ها نصب می شوند.

رک:

رک ها محفظه های فلزی هستند که دستگاه ضبط تصاویر Dvr و Nvr یا متعلقات شبکه مانند سوییچ ،مودم و … در آن قرار میگیرد. رک ها نقش محافظتی داشته و دارای واحد اندازه گیری مختص به خود با نام یونیت هستند.هر یونیت اندازه ای برابر با دو اینچ یا ۵ سانتی متر است.

رک ها در اندازه های متفاوتی هستند که با توجه به میزان فضای فیزیکی موجود می توان آن ها را خریداری کرد.

رک های دوربین مداربسته در دو نوع ایستاده و دیواری تولید می شوند که بسته به محل قرارگیری میتوان نوع مورد نظر خود را انتخاب کنید.

 

میکروفن:

میکروفن ها برای شنیدن صدای محیط و همچنین ضبط صدا استفاده می شوند. البته برخی دوربین ها  همراه با میکروفن تولید می شوند و نیاز به استفاده از سیم کشی جدا برای میکروفن را ندارند و میتوان تصویر و صدا را همزمان روی یک کابل به دستگاه ضبط تصاویر ارسال کرد.

 

لوله فلکسی(لوله خرطومی روکشدار):

یک کانال فلزی منعطف با مقطع گرد است که بر روی آن لایه ای پلاستیکی جهت مراقبت در برابر رطوبت در نظر گرفته شده است که همانند داکت جهت نظم دادن و جلوگیری از آسیب دیدن کابل ها از آن استفاده می کنند و با این تفاوت که این لوله ها ضدآب بوده میتوان از آن در فضاهای غیر سرپوشیده استفاده کرد.

7 نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *