معرفی جدیدترین تکنولوژی های دوربین مداربسته و کاربرد آن ها:

معرفی جدیدترین تکنولوژی های دوربین مداربسته و کاربرد آن ها:

جدیدترین تکنولوژی های دوربین مداربسته عبارتند از:

  1. تکنولوژی شمارش افراد(People Counting)
  2. تکنولوژی WDR و DWDR
  3. تکنولوژی HLC
  4. تکنولوژی BLC
  5. تکنولوژی WB (WHITE BALANCE) :
  6. تکنولوژی تشخص چهره(Face Detection)
  7. قابلیت شناسایی چهره(Face Recognition)
  8. تکنولوژی EIS
  9. تکنولوژی ضبط قسمتی از تصویر با کیفیت بالا(ROI)
  10. تکنولوژی IRIS
  11. تکنولوژی اشیا جا مانده(Left Objects)
  12. تکنولوژی عبور از خط تعیین شده (Line Crossing)
  13. ورود و خروج به محدوده (restricted area)
  14. تکنولوژی دید در شب رنگی ( StarLight)
  15. تکنولوژی نقشه گرمایی(Heat Map)
  16. قابلیت تشخیص حرکت هوشمند (Smd Plus)

قابلیت شمارش افراد:

یکی از جدیدترین تکنولوژی های دوربین مداربسته شمارش افراد یا People Counting میباشد که با استفاده از این تکنولوژی این امکان را دارید که تعداد افرادی را که در یک منطقه وارد ییا خارج می شوند به راحتی و با دقت بالا شمارش کند و در یک گزارش مجزا به شما ارائه دهد این تکنولوژی در دوربین مداربسته تحت شبکه مورد استفاده قرار میگیرد.

نرم افزار شمارشگر یا People Counting در دوربین های مداربسته موجود در بازار دارای دقت و حساسیت نزدیک به ۹۸ درصد می باشند و امکان خطا به صورت جزئی در آن ها وجود دارد.

قابلیت شمارش منحصر به شمارش افراد نمیشود و بلکه میتوان با توجه به نیاز از این ویژگی جهت شمارش اتومبیل یا هر سوژه دیگری بهره برد.

تکنولوژی های دوربین مداربسته

کاربرد تکنولوژی شمارش افراد در دوربین مداربسته:

از دوربین مداربسته با تکنولوژی شمارش افراد می توان در مکان های پر تردد که نیاز به نظارت و مدیرین دقیق تری بر تردد در مجموعه دارند مورد استفاده قرار میگیرد استفاده از این دوربین ها مزایای دارد که برخی از این مزایا عبارتند از:

  1. امکان مقایسه آماری تعداد مشتریان مراجعه کننده به فروشگاه در روزهای مختلف هفته
  2. مشخص کردن ساعت های پیک حضور مشتریان در فروشگاه
  3. امکان بهبود تکنیک های بازاریابی و تبلیغات بازاریابی
  4. بکارگیری و توزیع مناسب نیروی انسانی با توجه به آمار رفت و آمد
  5. بهبود مدیریت و سازماندهی

تکنولوژی WDR و DWDR:تکنولوژی های دوربین مداربسته:

WDR مخفف عبارت Wide Dynamic Range به معنای بازه داینامیکی بالا است.

WDR یکی از مهمترین قابلیت های   دوربین مداربسته میباشد و به دوربین  مداربسته این امکان را می دهد تا در شرایطی که نور محیط تغییر میکند تصاویر با رزولوشن بالا ارائه کند.

قطعا برای شما هم پیش امده که هنگام فیلم برداری یا عکس برداری با تلفن همراه زمانی که رو به سمت آفتاب قرار بگیرید و بخواهید از شخصی عکاسی یا فیلمبرداری کنید چهره شخص مقابل کامل تیره در تصویر مشاهده می شود 

این اتفاق زمانی رخ می دهد که در محیط اختلاف نوری زیادی وجود داشته باشد و تمام نور محیط به جای تابش بر روی محیط و منعکس شدن داخل لنز دوربین،مستقیم به لنز می تابد با تکنولوژی WDR می توان این مشکل را برطرف کرد

هنگامی که بخشی از عکس بسیار روشن و بخش دیگر بسیار تاریک باشد،جزئیات در آن به خوبی دیده نشود و ممکن است در آن سوژه کامل تاریک شود.

تکنولوژی WDR به طور همزمان چند عامل روشنایی،کنتراست،وضوح تصویر و جبران سازی در منطقه تاریک را کنترل میکند و در صورت ضعف، اقدام به جبران کاستی های مطرح شده می نماید در نتیجه به ما در تشخیص بهتر جزئیات تصویری کمک کرده و سبب ایجاد تعادل نور در محیط های تیر و روشن می شود.

تکنولوژی WDR در دوربین های IP و آنالوگ وجود دارد.

تکنولوژی DWDR مخفف عبارت Digital Wide Dynamic Range است که شکل دیجیتالی از سیستم ضد نور WDR در دوربین مداربسته است در این روش تصاویر با طیف های گسترده نوری، به صورت نرم افزاری و بدون نیاز به سخت افزارپردازش میشوند

به دلیل تجهیزات سخت افزاری تکنولوژی WDR در دوربین مداربسته قیمت دوربین هایی که دارای این قابلیت هستند نسبت به دوربین های معمولی گرانتر است از این رو شرکت های فعال در حوزه ی دوربین مداربسته تلاش کردند بدون تجهیزات سخت افزاری و به کمک نرم افزار و پردازش تصاوی از قابلیت WDR در تصاویر استفاده کنند اما تاثیر DWDR بسیار ناچیز است و تفاوت بسیاری با WDR دار د به همین علت در بازار به WDR سخت افزاری WDR واقعی یا حقیقی گفته می شود.

تکنولوژی های دوربین مداربسته

تکنولوژی HLC:تکنولوژی های دوربین مداربسته:

HLC مخفف عبارت high light compensation است و مفهوم آن تکنولوژی جبران نور های زیاد می باشد.

برخی از سارقان آموخته اند که با تاباندن نور شدید و مستقیم به سمت دوربین مداربسته می توان باعث ایجاد اختلال در کاربرد دوربین مداربسته شوند.اما قابلیت HLC با حذف نور اضافی در تصویر باعث می شود محیط و اشیا نزدیک به آن نقطه نورانی به وضوح قابل تشخیص و ضبط باشند

از این قابلیت بیشتر در دوربین های دید در شب و پلاک خوان استفاده می شود. برای مثال زمانی که دوربین پلاک خوان اقدام به ثبت پلاک اتومبیل ها در تاریکی میکند به دلیل نور شدید چراغ اتومبیل این تصاویر با اخلال رو به رو می شود این فناوری نور شدید چراغ اتومبیل را کاهش می دهد تا پلاک اتومبیل به صورت واضح و خوانا شود.

تکنولوژی های دوربین مداربسته

تکنولوژی BLC:تکنولوژی های دوربین مداربسته:

BLC مخفف عبارت Backlight Compensation به معنی جبران نور زمینه ای میباشد که مفهوم آن به این صورت است که تابیدن نور از پشت جسم باعث تاریک دیده شدن آن حسم می شود و در این حالت جزئیات جسم یا سوژه از بین میرود قابلیت BLC باعث تصحیح نور در این حالت می شود و تاثیر نور پس زمینه ای که از پشت جسم در حال تابیدن است کمتر می شود.

تفاوت تکنولوژی BLC و WDR در این است که در فناوری BLC به جای ایجاد تعادل نوری بین نقاط کم نور و پرنور ،اقدام به محو کردن نقاط پرنور در تصویر می کند.از نظر فنی این فناوری را مکمل تکنولوژی WDR می باشد و بیشتر برای محیط هایی که سایه روشن دارند استفاده می گردد.

تکنولوژی های دوربین مداربسته

تکنولوژی WB (WHITE BALANCE) :

وایت بالانس به معنای تنظیم تعادل سفیدی در تصویر است به این معنی که تمامی رنگ های دریافتی با مبنا قرار دادن سفید ترین نقطه در تصویر تنظیم می شوند.اگر رنگ های تصویر متمایل به قرمز باشد یعنی تصویر گرم (warm) است و بالعکس اگر رنگ های تصویر متمایل به آبی باشد یعنی تصویر سرد (cold) است. برای تنظیم این حالت ها به رنگ سفید دریافتی از تصویر ارجاع می شود این پروسه به صورت اتوماتیک می باشد و نیازی به تنظیم توسط کاربر نمی باشد.

تکنولوژی تشخیص چهره:

تشخیص چهره یکی از فناوری های جدید در دوربین های IP میباشد. که با استفاده از الگوریتم خاصی که در نرم افزار دوربین مداربسته تعریف شده به طور مثال فاصله میان چشم ها ،ابروها و … میتواند چهره افراد را در زوایای مختلف تشخیص دهند.منظور از زوایای مختلف تشخیص چهره از روبرو و نیم رخ است که این امر به نرم افزار دوربین مداربسته بستگی دارد ولی معمولا تا ۴۵ درجه را از رو به رو تشخیص می دهند.

البته در تکنولوژی تشخیص چهره یا همان face detection تنها میتواند تشخیص دهد که آیا شخص در معرض دید دوربین قرار گرفته است یا خیر و تفاوتی میان چهره افراد در آن وجود ندارد.

تکنولوژی تشخیص چهره را به عنوان یکی از جنجالی ترین تکنولوژی های توسعه یافته در دوربین مداربسته نیز به حساب می آید که هم طرفداران و هم منتقدان بسیاری در سراسر جهان دارد. از طرفی این فناوری میتواند به بالا بردن امنیت شهر ها و نظارت سازمان ها کمک کند و از طرفی دیگر می تواند تهدیدی علیه آزادی های مدنی و آزادی هاب اجتماعی توسط دولت ها به حساب آید.

کاربرد تکنولوژی تشخیص چهره:

تکنولوژی تشخیص چهره کاربرد های فراوانی دارد اما مهمترین آن ها برای اهداف امنیتی و مراجع قضایی است مثلا فرودگاه ها از نرم افزار تشخیص چهره افراد تبهکار و همین طور مقایسه تصاویر گذرنامه با چهره افراد برای تایید هویت استفاده میکنند.

با استفاده از این دوربین های مداربسته در محل هایی که جرم زیاد اتفاق می افتد باعث می شود تا خلافکاران از ترس ثبت شدن چهره شان تا جایی که ممکن است از انجام کارهای خلاف دوری کنند.

قابلیت شناسایی چهره FACE RECOGNITION :

همانطور که گفتیم در فناوری تشخیص چهره face detection فقط امکان تشخیص چهره وجود دارد و تفاوتی میان چهره افراد وجود ندارد اما در قابلیت شناسایی چهره Face Recognition پس از عملیات تشخیص چهره کار شناسایی چهره افراد نیز انجام میگیرد به این معنی که این قابلیت میتواند چهره افراد را از یکدیگر تشخیص داده و تمایز قائل شود .

این قابلیت بر پایه الگوریتم های عمیق Deep learning است . الگوریتم ها به صورت اتوماتیک پس از تشخیص چهره در تصویر همان لحظه چهره ها را ثبت می کند طبق تنظیمات کاربر مقایسه میکنند که این شخص جزو نیرو های مجموعه است یا به عنوان فرد مراجعه کننده باید این افراد را به عنوان چهره های صرفا جدید در دیتابیس چهره ها اضافه کرد . این قابلیت پس از پردازش هر چهره واکنش مناسب را انجام می دهد مانند ایجاد آلارم زمانی که چهره شخص ثبت شده با لیست سیاه در پایگاه داده مطابقت داشته باشد

در تکنولوژی face detection سیستم قادر است تشخیص دهد که آیا در تصویر یا ویدئو چهره انسان وجود دارد در صورتی که در تکنولوژی Face Recognition میتوان هویت فرد را تایید کرد بنابراین برای دسترسی به مناطق حساس از این تکنولوژی استفاده می شود.

تکنولوژی های دوربین مداربسته

تکنولوژی EIS:

EIS مخفف عبارت Electronic Image Stabilizer به معنی تثبیت کننده تصویر الکترونیکی است این تکنولوژی به منظور ارتقاع کیفیت تصویر ابداع شده است از این تکنولوژی به عنوان تثبیت کننده تصاویر دوربین مداربسته استفاده می شود.قابلیت EIS در دوربین مداربسته منجر به کاهش تاری تصویر می شود که اغلب بر اثر لرزش دوربین ایجاد می شود

در این تکنولوژی با استفاده از مرم افزارهای کد نویسی شده در هنگامی که ارتعاشات نوری از حسگر های تصویر عبور کرد و به سیگنال های دیجیتال تبدیل شد نویز های تصویر برطرف می شود.

عملکرد فناوری EIS به این صورت بوده که تصویر را به تیکه های کوچک تقسیم میکند و هر فریم را با فریم های قبلی مقایسه می کند سپس تشخیص میدهد که حرکت موجود در تصویر ناشی از یک شی متحرک بوده و یا یک لرزش ناخواسته بوده سپس اصلاحات مورد نیاز را انجام می دهد.

از این فناوری بیشتر در دوربین هایی که در مکان های عمومی،شلوغ و روباز نصب میشوند استفاده می شود.چون نصب دوربین مداربسته در این مکان ها سبب می شود تا هموارع در معرض عموامل طبیعی مکانیکی همچون باد ، باران ، رفت و آمد افراد و … باشد که منجر به ضربه و ارتعاش در دوربین ها شده و از کیفیت و وضوح تصویر کاسته می شود.

تکنولوژی های دوربین مداربسته

تکنولوژی ROI ضبط قسمتی از تصویر با کیفیت:

ROI مخفف عبارت Region Of Interest به معنی منطقه مورد نظر است این تکنولوژی جهت ارائه بالاترین کیفیت تصویر در مناطق مورد نظر و در عین حال کاهش کیفیت نقاط تکراری و غیر ضروری در تصویر ابداع گردیده است قابلیت ROI تنها مختص دوربین های تحت شبکه است

در حال حاضر دو نوع مختلف تکنولوژی ROI وجود دارد:

۱.Fixed Region منطقه ثابت

۲.Dynamic Tracking ردیابی پویا

FIXED REGION:

در تکنولوژی ROI منطقه ثابا می توانید ۴ منطقه از تصویر را به تکنولوژی ROI متصل کنید سطح رمزگذاری ROI از ۱ تا ۶ قابل تنظیم است.

DYNAMIC TRACKING:

در تکنولوژی ردیابی پویا ابتدا باید تشخیص چهره و dynamic analysis را در دوربین مداربسته فعال کرده سپس عملکرد ROI را فعال کنید.تکتولوژی ردیابی پویا تنها از قابلیت تشخیص چهره و کدگزاری ROI پشتیبانی میکند.

تکنولوژی های دوربین مداربسته

تکنولوژی IRIS :

IRIS از تکنولوژی های نسل جدید در دوربین مداربستع می باشد. این نول لنزها ویژگی های بسیار کارآمدی را در دوربین مداربسته ایجاد می کنند اساس کار IRIS برگرفته از عنبیه چشم انسان است عنبیه دوربین بخشی از دوربین مداربسته است که میزان نور را از طریق لنز کنترل می کند اگر عنبیه یک بازه ی بزرگتری ایجاد کند،نور بیشتری می تواتد از آن عبور کند این تکنولوژی در دوربین مداربسته IP مشاهده می شود

تکنولوژی IRIS به چهار دسته تقسیم می شود:

۱.FixedIris:

در ایریس ثابت شدت نور عبوری از آن قابل کنترل نیست و در محیط هایی که شدت نور کاملا ثابت است استفاده می شود.در آیریس ثابت هیچ کنترلی روی میزان نور ورودی در طول شبانه روز وجود ندارد

۲. manual iris آیریس دستی:

در آیریس دستی دریچه آیریس قابلیت تغییر ندارد و آیریس لنز به صورت دستی و براساس نور یکسان محیط تنظیم میگردد از این لنز ها بیشتر در محیط های داخل استفاده می شود.

Auto Iris .3 یا آیریس خودکار:

در آیریس خودکار لنز بسته به شرایط و میزان نور محیط ،آیریس را تنظیم میکند

Auto Iris یک لنز موتوردار با قابلیت تنظیم خودکار Iris است از این لنز ها برای دوربین هایی که در محیط بیرونی نصب شوند استفاده می شود مشکل اساسی در این لنزها این بوده که با تنگ و گشاد شدن آیریس لنز، میدان دید و خصوصا ناحیه فوکوس دوربین تغییر میکند.

ایریس اتوماتیک به دو دسته تقسیم می شود:

Dc-Iris : در Dc-Iris ها مدار کنترل کننده آیریس به جای لنز داخل دوربیت قرار دارد

Video iris: در video iris مدار کنترل کننده آیریس در لنز دوربین قرار دارد

PIris .4 ها:

این مدل از iris مدل پیشرفته تری از آیریس خودکار است که معایب آیریس خودکار را ندارد.

این نوع لنز ها مختص دوربین های نظارتی توسعه داده شده و امکان تنظیم آیریس و میزان نور ورودی را بدون تغییر در میدان دید و فوکوس دوربین فراهم میکند به این تریتیب همیشه تصویری واضح و دقیق از تمامی قسمت های تصویر با مناسبترین میزان نوردهی را خواهیم داشت.

تکنولوژی اشیا جامانده یا گمشده(left object):

یکی از جدیدترین تکنولوژی های دوربین مداربسته تکنولوژی left object یا اشیا جا مانده میباشد.این تکنولوژی به این صورت عمل میکند که در یک ناحیه از پیش تعریف شده تمام اشیا را بررسی می کند و در صورت حذف شدن یا اضافه شدن یک جسم  درآن ناحیه شروع به زدن آلارم می کند.از این تکنولوژی در محیط های اداری،مسکونی و همچنین فروشگاه ها استفاده میشود

تکنولوژی های دوربین مداربسته

تکنولوژی عبور از خط تعریف شده(LINE CROSSING):

در تکنولوژی عبور از خط کاربر این امکان را دارد که با استفاده از امکانات نرم افزاری موجود در دستگاه ضبط با کشیدن خطوط فرضی در محدوده مکان های مورد نظر برای تردد افراد ممونوعیت یا محدودیت ایجاد کند و در زمانی که که سوژه نزدیک به این خط شده آژیر به صدا درآید.

کاربرد تکنولوژی عبور از خط تعریف شده:

از این تکنولوژی در دوربین مداربسته می توان مواقعی استفاده نمود که لزوم کنترل تردد افراد در مکان مورد نظر وجود داشته باشد .

مثلا اتاقی را در نظر بگیرید که تنها افراد خاص می توانند وارد آن شوند با استفاده از این قابلیت و کشیدن خط فرضی در ابتدای ورودی مکان مورد نظر و یا تعیین محدوده ای بسته و فعال کردن آلارم در هنگام عبور سوژه از خط فرضی آلارم به صدا در می آید.

تکنولوژی ورود و خروج به محدوده (RESTRICTED AREA):

تکنولوژی Ristricted Area به شما این قابلیت را میدهد که یک منطقه یا محدوده غیر قابل ورود یا حساس تعریف کنید زمانی که افراد یا سوژه ای وارد این محیط شود به شما اعلام میکند و یا زنگ خطر به صدا در می آید.

قابلیت دید در شب رنگی(STARLIGHT):

یکی از قابلیت هایی که طی چند سال اخیر دوربین های مداربسته به منظور نظارت کاربران مورد استفاده قرار میگرفت قابلیت دید در شب می باشد که در آن از LED های مادون قرمز برای تامین نور کافی دوربین مداربسته هنگامی که محیط تاریک است یا نور بسیار ضعیف است به منظور تامین نور محیط استفاده می شود اما استفاده از نور مادون قرمز دارای مشکلاتی نیز میباشد که امروزه ساختار فنی دوربین استارلایت به گونه ای است تا تصاویر با کیفیت تری را در شب ضبط کند .

ویژگی های مهم دوربین استارلایت:

کیفیت بالای تصویر:

به دلیل کاربرد سنسور های پیشرفته در داخل دوربین کیفیت آن نسبت به دوربین مادون قرمز فوق العاده بهتر است.

دید در شب بهتر:

بهره گیری از تکنولوژی sterlight باعث شده جرئیات تصاویر با کیفیت بهتری نمایش داده شود

کارایی بهتر:

از آنجا که جزئیات در این دوربین ها قابل تشخیص هستند.از این ویژگی جهت شناسایی چهره افراد یا پلاک خودرو ها استفاده می شود.

داشتن تصاویر رنگی:

با استفاده از این تکنولوژی میتوان در محیط های تاریک تصاویر رنگی داشت

کم کردن هزینه جانبی:

تکنولوژی استارلایت سبب می شود از هزینه های جانبی کاسته شود همچون هزینه نصب پرژکتور و برق مصرفی

تمامی این ویژگی ها موجب محبوبیت و ماندگاری دوربین های استارلایت در بازار شده است.

تکنولوژی های دوربین مداربسته

تکنولوژی نقشه گرمایی:

این قابلیت یکی از جدیدترین تکنولوژی های دوربین مداربسته می باشد قابلیت Heat map در دوربین مداربسته به شما این امکان را می دهد تا نقاط پر بازدید و کم بازدید مکان های تجاری خود را شناسایی کنید.

این قابلیت مخصوص دوربین های مداربسته تحت شبکه (ip )می باشد.

تکنولوژی به کار رفته در دوربین حرارتی ، مسیر حرکتی و رفتاری مشتریان را در طول زمان ثبت می کند و اطلاعات به دست امده از این الگو ی رفتاری به صورت نمودار زمانی و آمار مکانی در طیف رنگی مختلف قرمز،آبی،سبز،زرد و … نمایش میدهد که هر کدام از این رنگ ها با توجه به پارامترهایی که قبلا در نرم افزار تعریف شده اند معنا می شوند علاوه بر نمایش آماری به صورت نقشه ،نمودار های روزانه،هفتگی و ماهیانه نیز ارائه می شود. که نمودار روزانه تراکم جمعیت در هر ساعت را نشان میدهد اما نمودار های هفتگی و ماهیانه تراکم جمعیت در هر روز را نشان می دهند.

تکنولوژی های دوربین مداربسته

قابلیت تشخیص حرکت هوشمند(Smd Plus):

SMD مخفف عبارت Smart Motion Detection به معنای تشخیص حرکت هوشمند بوده تکنولوژی SMD با بهره گیری از هوش مصنوعی قادر است که هر گونه حرکت انسان و وسایل نقلیه را از دیگر تجهیزات موجود در محیط تشخیص دهد و می تواند هشدارهای لازم را به صورت لحظه و در کمترین زمان ممکن ،از طریق نرم افزار برای کاربران ارسال کند.

ذخیره سازی تصاویر در دوربین مداربسته به صورت ضبط دائم ،براساس تشخیص حرکت و ضبط براساس رویدادی خاص انجام می شود.

فناوری تشخیص حرکت Motion Detection در اکثر سیستم های دوربین مداربسته اعم از HD و IP وجود دارد. Motion Detection هر گونه حرکت اشیاء و افراد در تصویر را از طریق بررسی تغییرات به وجود آمده تشخیص میدهد و شروع به ذخیره سازی تصویر می کند که این مسئله در بسیاری از موارد خطا داشته و سبب سردرگمی شخصی که دستگاه را در اختیار داشته می شد زیرا در دوربین های با تکنولوژی موشن دیتکشن ، هر گونه اقدامات غیر ضروری چون حرکت برگ درختان ،وزش باد ،بارش باران و برف ،تغییرات نور محیط و … را به عنوان حرکت می شناسد . اما امروز با استفاده از تکنولوژی SMD این مشکلات برطرف شده است.

5 نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *